De belangrijkste skills van logistiekprofessionals zijn nog altijd zeer gewild, maar we zien dat er vooral vraag is naar vaardigheden op vier specifieke terreinen. Het is belangrijk om te weten waar concurrenten naar zoeken op de markt en om inzicht te hebben in deze vaardigheden. Zo kun je beoordelen hoe nuttig ze zijn voor jouw bedrijf.

1. Kennis van de nieuwste logistiektechnologie

Automatisering en mechanisering zijn essentieel voor de toekomst van logistieke activiteiten. Bedrijven maken steeds meer gebruik van technologie om hun processen te verbeteren. In lijn met deze trend moeten professionals kennismaken met geautomatiseerde processen en eraan wennen om hiermee te werken. De sleutel voor een effectieve implementatie van elke nieuwe technologie is mensen die weten hoe ze er mee om moeten gaan.

“Lang werd gedacht dat technologie de problemen zou oplossen. Daarom is de ontwikkeling van mensen verwaarloosd.”  - Klant van Michael Page, Contract Manager bij externe leverancier.

2. Relevante kwalificaties

De logistieksector groeit snel. Werkgevers willen professionals aannemen met relevante kwalificaties en een goede opleiding op hun werkgebied. Sommige bedrijven vinden een universitaire opleiding nog altijd onontbeerlijk. Veel logistiekbedrijven willen afgestudeerden aanwerven omdat deze professionals kunnen groeien en zich samen met de onderneming ontwikkelen. Kwalificaties zoals Six Sigma en PRINCE 2 zijn bijzonder in trek.

3. Doeltreffende managementkwalificaties

Effectief managen van een team is cruciaal op alle niveaus om toptalenten binnen de poort te houden. Managers moeten hun teams motiveren en positieve veranderingen aansturen. Een van onze klanten, regiomanager bij een toonaangevend pakketbedrijf, zei het volgende over management-skills in de logistiek: “Processen en procedures kun je aanleren, maar emotionele intelligentie niet. Wij kijken minder naar het management van het proces en meer naar motivatie en drive. “ 

4. Projectmanagement

Kandidaten met ervaring in projecten en verandering zijn zeer gevraagd. Bedrijven willen efficiënt en concurrerend blijven. Zelfs van kandidaten op junior-niveau wordt verwacht dat zij ervaring hebben met projecten en open staan voor verandering. Onze klant, distributiemanager in een wereldwijd bedrijf zegt: “De beste kandidaten zijn diegenen die zich kunnen aanpassen aan steeds veranderende behoeften en situaties.”

Op zoek naar toptalent? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze gespecialiseerde recruitment consultants. 

Als u op zoek bent naar een baan, ga dan naar de kandidatensectie.

Bent u op zoek naar kandidaten? Neem dan hier contact op.