Digital Marketing and Business Manager

Antwerp Permanent

Added 18/08/2021

 • Digital Marketing zit in je DNA.
 • Affiniteit met de verzekeringssector is een pluspunt.

About Our Client

Ons klant - gelegen in de regio van Antwerpen - is een toonaangevend bedrijf in de wereld van de verzekeringen.

Ze zijn meer dan een traditionele verzekeringsmaatschappij. Ze richten hun activiteiten op de veranderende behoeften van de samenleving aan veiligheid en dienstverlening in het digitale tijdperk.

In het snel veranderende verzekeringslandschap gaat het bedrijf verder dan het traditionele kader en bieden ze innovatieve oplossingen.

Om hun digitale tak verder uit te bouwen en naar de next level te brengen zijn ze op zoek naar een Digital Marketing & Business Manager.

Wil jij deel uitmaken van deze groeiende bedrijf?

Lees dan verder over jouw taken en verantwoordelijkheden.

Job Description

In deze uitdagende functie van Digital Marketing & Business Manager ben jij verantwoordelijk voor verschillende aspecten:

 • Het vertalen van het distributie- en productbeleid van het bedrijf naar een onlinemarketing- en e-commercestrategie die focust op de noden van zowel de eindklant als de verzekeringsmakelaar. Opdracht hierbij is het digitale aanbod van het bedrijf verder op de kaart te zetten en zo de merk- en salesdoelstellingen te ondersteunen.
 • Het aansturen van een team van digital marketeers. Het coachen en evalueren van de medewerkers, en het inspireren voor verdere ontwikkeling van technische knowhow.
 • Samen met de Directeur werk je een 'digital marketing & business'-strategie uit op lange termijn, in lijn met de merk-, distributie- en productstrategie. Die vertaal je in nieuwe, creatieve groeistrategieën door middel van digital marketing en onlinesales.
 • Het creëren van een zo breed mogelijk draagvlak voor de digitale evolutie binnen het bedrijf. Je onderhoudt hiervoor een nauw contact met de interne stakeholders en creëert buy-in voor de geplande activiteiten.
 • Naast het interne distributie en productbeleid, stem je daarbij af op economische indicatoren, veranderingen in vraag en aanbod, het identificeren van klanten en hun huidige en toekomstige behoeften en het monitoren van de concurrentie.
 • Je staat samen met je team in voor het end-to-end implementeren en optimaliseren van de 'social media'-strategie, digitale campagnes en een 'marketing automation'-proces. Je focust hierbij op de verschillende fasen in de onlineklantenjourney: het creëren van awareness, interactie en community building tot het genereren van leads, funnel management en onlinesales.
 • Je werkt samen met de andere teams binnen het departement aan de planning en uitvoering van de 'digital marketing'-projecten en waakt over het optimaal en consistent gebruik van de verschillende kanalen en creatieve content.
 • Op basis van de data-analyse, trends en inzichten evalueer je het resultaat van de beschikbare media, tools en advertentiekanalen ten opzichte van de doelstellingen en stuur je richting mitigerende acties.In deze rol rapporteer je aan de Directeur Marketing & Digital Business.

The Successful Applicant

 • Je bezit een masterdiploma en hebt een 10-tal jaar ervaring in digital leadership, data-driven & business-driven marketing. Affiniteit met de verzekeringssector is een pluspunt.
 • Je hebt daarbij oog voor nieuwe marktopportuniteiten en ontwikkelingen, beschikt over strategische inzichten en streeft naar een continue verbetering van de digitale klantenbeleving.
 • Je combineert je analytisch denkvermogen en kennis van huidige en toekomstige technologische evoluties, met een zin voor innovatie en commerciële drive.
 • Je bent een gedreven peoplemanager en beschikt over de nodige coaching skills. Ook projectmanagement is je niet vreemd;
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans en Engels.
 • Je hebt een inspirerende en ondernemende persoonlijkheid met een stevige portie creativiteit.
 • Je bent kritisch, durft anderen uit te dagen en te overtuigen.
 • Door actief te luisteren naar onze klanten en door hun behoeften in kaart te brengen, tracht je met je team een optimale klantentevredenheid te bewerkstelligen.
 • Je weet informatie correct te synthetiseren.
 • Je bezit de nodige diplomatie om als bemiddelaar op te treden. Je weet zowel met externe partners en leveranciers, als onze interne stakeholders een goede samenwerking te onderhouden

What's on Offer

Welke waarden vind jij, maar vinden ook wij belangrijk?

Jezelf en anderen ontwikkelen en motiveren. Origineel zijn en vertrouwen winnen. En jezelf steeds opnieuw in de plaats van een ander stellen.

Met deze waarden vormen wij voor jou een stabiele en verrijkende werkomgeving waar jij je balans kunt vinden. Zo krijg je de vrijheid je evenwicht te vinden tussen jouw eigen initiatieven en onze uitdagingen. Tussen inspirerende collega's en persoonlijke waarden. Maar ook tussen werk en privé.

Contact
Yannick Baeckelandt
Quote job ref
JN-072021-2950602

Job summary

Industry
Location
Contract Type
Consultant name
Yannick Baeckelandt
Job Reference
JN-072021-2950602

PageGroup is an equal opportunity employer committed to workforce diversity, both as an employer as well as a recruitment service provider. Each recruitment decision we make for people we hire and people we place into new roles is based solely on the candidates’ knowledge, experience and skills.