PERSBERICHT dinsdag 26 juli 2016
 

Kandidaten in België hebben een positiever beeld van hun carrière en van de arbeidsmarkt in het algemeen. Volgens een onderzoek van PageGroup verwacht 57% van de kandidaten in de leeftijd tussen 30 en 49 een promotie. Meer dan de helft verwacht dat de arbeidsmarkt in de nabije toekomst zal groeien.
 

Deze resultaten weerspiegelen de aantrekkende Belgische economie. Hoewel de terreuraanslagen enige negatieve invloed op de economische activiteit hadden - vooral in de toerismesector - bleef dit effect beperkt. De economie groei vorig jaar met 1,4%, de grootste toename sinds 2011. De Belgische Nationale Bank verwacht dat de groei zal doorzetten, waardoor tussen 2016 en 2018 140.000 extra banen zullen ontstaan.

Daarom voorziet 65% van de kandidaten van 30 tot 49 jaar een optimistische toekomst voor de economie. 65% verwacht dat de arbeidsmarkt zal verbeteren, en 63% denkt dat de algemene economie aantrekt.Driemaandelijks arbeidsmarktonderzoek

Dit zijn de eerste resultaten uit de driemaandelijkse Baanzekerheidsindex van PageGroup. Deze index zal elk kwartaal worden bijgesteld. Hij toont hoe kandidaten van alle leeftijds- en beroepsgroepen hun huidige professionele situatie én de economie in het algemeen zien. Zij krijgen vragen over hun verwachtingen met betrekking tot hun carrière, salaris, werk en de situatie op de arbeidsmarkt. Voor het eerste kwartaal van 2016 ondervroeg PageGroup meer dan 14 duizend kandidaten in landen door heel Europa.Positieve trend Europese arbeidsmarkt

De resultaten van de index in België liggen in lijn met een bredere trend op de Europese arbeidsmarkt. Over het algemeen hebben Europese kandidaten in alle leeftijdsgroepen een positief beeld van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hun huidige professionele situatie.

Toch verschillen de resultaten sterk op basis van de lokale situatie. Kandidaten in Zuid-Europa zijn vaak minder positief over de economie. In landen als Italië, Portugal en Spanje ziet meer dan 70% van de kandidaten geen nog verbetering in de economie of de arbeidsmarkt.

Het land met de meest optimistische kandidaten is Zweden. Meer dan 60% van alle Zweedse kandidaten is positief over de huidige arbeidsmarkt, en 76% gelooft dat deze in de nabije toekomst zal verbeteren.Over PageGroup

Na zijn oprichting in het VK in 1976 is PageGroup uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gerespecteerde recruitment consultancies ter wereld. Met zijn activiteiten in 35 landen biedt PageGroup werving- en selectiediensten en carrièrekansen op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Wilt u meer weten over de Baanzekerheidsindex?

Meer details over hoe kandidaten de economie, arbeidsmarkt en hun professionele situatie zien, vindt u op onze website:
> http://www.michaelpage.be/nl/markt-updates/wereldwijde-onderzoeken/job-confidence-indexPERSCONTACT :
Muriel GILBERT 
Managing Director - Metaphore • Press & Public Relations
Mobile: +32 475 412 413
Direct Phone: +32 2 318 89 37
E-mail: [email protected]
Website: www.metaphore.be