Het opstellen van bedrijfsplannen en bedrijfsdoelstellingen kan een tijdrovend en uitdagend proces zijn. Hoewel managers van cruciaal belang zijn voor zakelijk succes, kunnen ze deze leidende principes in de loop van de tijd vaak uit het oog verliezen, aangezien de dagelijkse prioriteiten voorrang hebben. Om ervoor te zorgen dat bedrijfsdoelstellingen op hoog niveau tot leven worden gebracht, heeft u een duidelijk inzicht nodig in hoe deze zich vertalen in specifieke functies, vaardigheden en dagelijkse activiteiten. Dit kan u helpen vast te stellen of u de juiste mensen met de juiste vaardigheden heeft om de doelstellingen van uw organisatie te bereiken. Door uw mensen af te stemmen op uw bedrijfsdoelstellingen, kunt u ervoor zorgen dat de investering die u doet in hun ontwikkeling een duidelijke focus heeft en de strategische richting van de organisatie weerspiegelt. Hier vindt u een stappenplan om ervoor te zorgen dat uw mensen zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen:

Analyseer plannen en doelstellingen

De eerste stap is het analyseren van uw bedrijfsdoelstellingen. Wat wilt u als organisatie in de komende 12 maanden, 5 jaar, 10 jaar bereiken? Welke functies zijn nu van vitaal belang en welke posities zijn cruciaal voor bedrijfsgroei?

Stel vast welke vaardigheden u nodig heeft

De volgende stap is kijken wat de belangrijkste competenties zijn die vereist zijn om deze functies te vervullen. Welke vaardigheden zijn op dit moment essentieel en hoe zal dit in de loop van de tijd veranderen? Welke vaardigheden heeft u nog niet maar kunt u goed gebruiken? Dit proces moet van bovenaf worden gestuurd. Het kaderpersoneel is het meest aangewezen om zakelijke plannen te herzien en de vereiste vaardigheden voor verschillende zakelijke functies te identificeren.

Voer een talentaudit uit

Evalueer uw bestaande medewerkers. Beschikken uw mensen over de juiste vaardigheden om uw huidige bedrijfsdoelstellingen te bereiken? Kunt u werknemers met veel potentieel identificeren die uw bedrijf in de toekomst vooruit kunnen helpen? Is er veel gebrek aan vaardigheden waardoor nieuw personeel vereist is? Het uitvoeren van een audit van bestaand talent zal helpen om te zien welke vaardigheidstekorten moeten worden opgevuld om een betere afstemming te bereiken.

Vul de tekorten op

U zou nu inmiddels een duidelijk beeld moeten hebben van waar het bedrijf naartoe gaat, en de mensen/vaardigheden die nodig zijn om de organisatiedoelstellingen te bereiken. Als uw huidige medewerkers niet op uw bedrijfsdoelstellingen zijn afgestemd, moet u kijken welke ontwikkeling ze nodig hebben om de juiste vaardigheden op te bouwen. Denk aan mentorprogramma's, coaching, functieroulatie, (tijdelijke) overplaatsingen of opleidingsprogramma's. Als nieuw personeel nodig is, moet u mensen werven met de vaardigheden en ervaring die uw bedrijf op langere termijn nodig heeft. Het afstemmen van mensen op de bedrijfsdoelstellingen moet een voortdurende inspanning zijn. Managers in alle delen van de organisatie moeten de vaardigheden van hun team steeds beoordelen op basis van de huidige en toekomstige plannen van het bedrijf. Zo kunnen vaardigheidstekorten vroegtijdig worden geïdentificeerd én kunnen uw mensen zich zo effectief mogelijk ontwikkelen om het bedrijf vooruit te helpen.

 

 

Op zoek naar medewerkers?

Wilt u met ons praten over uw wervingsbehoeften?

Neem contact op

Populaire artikelen