Indien je een top presteerder wil houden, moet je hem meer aanbieden dan alleen maar een mooi loon. Dankzij deze tips creëer je een klimaat waarin deze mensen kunnen groeien en bloeien.

Heel wat aanwervingsverantwoordelijken menen dat een top presteerder onmiddellijk een impact zal hebben op het bedrijf, zonder dat het nodig is om een onboarding- of opleidings- en ontwikkelingsprogramma te hebben.

Zoals met zoals andere nieuwkomers moeten top presteerders ondersteund worden in hun carrière om optimaal te presteren. “Je kan mensen aantrekken met een mooi loon en een chique functietitel, maar op lange termijn zal je meer moeten bieden dan dat, indien je ze wil houden,” zegt Thibaud Adès, Managing Director van Michael Page Belux. “Je kan bijvoorbeeld denken aan een opleidingsprogramma op maat, flexibiliteit en een werkomgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien.”

1. Bied een op maat gesneden opleidingsprogramma aan

Zonder de nodige opleiding en ontwikkeling is het mogelijk dat je de productiviteit van je toptalenten in de weg staat. Wanneer een werknemer voelt dat daar iets aan schort, kan dat je organisatie en hun eigen carrièretevredenheid schade toebrengen.

De meeste mensen willen een afgelijnd carrièrepad. Dat is een onrealistische verwachting van werknemers.  Vandaag is het ongebruikelijk dat een individu gedurende zijn volledige carrière dezelfde functie uitoefent binnen hetzelfde bedrijf. De vraag naar top presteerders ligt hoog, en daarom moet je extra je best doen om je toptalent te ontwikkelen en te behouden.

2. Wees een uitverkoren werkgever

Werk aan het imago van jou als werkgever; toon kandidaten aan waarom ze voor jou zouden willen werken. Indien je een uitverkoren werkgever bent, zullen mensen niet alleen voor jou willen werken, ze zullen ook willen blijven.

Het is belangrijk dat je duidelijk bent over wat de organisatie en functie aanbiedt tijdens het interviewproces. Op die manieren weten kandidaten meteen wat ze kunnen verwachten wanneer ze beginnen.

3. Organiseer een mentoringprogramma

Zorg ervoor dat senior werknemers vragen beantwoorden van nieuwkomers en deze ondersteunen.

4. Zorg ervoor dat werknemers zich waardevol voelen

Het is belangrijk om al je werknemers te waarderen; vaak stel je vast dat degene die volgens jou niet erg sterk presteerders, uitgroeien tot je best presterende medewerkers.Zorg ervoor dat alle werknemers vinden dat ze noodzakelijke vaardigheden hebben. Zorg ervoor dat ze zich niet gaan vervelen in hun job – breid hun rol uit of geef hun andere taken.

5. Beloon succes

Zorg ervoor dat al dat harde werk niet onopgemerkt voorbij gaat.

6. Zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk aan de slag gaan

Onboarding is belangrijk, maar zorg ervoor dat je niet beledigend overkomt door moeilijke taken uit te stellen of hen te overladen met werk.

7. Creëer de juiste sfeer

Creëer een sfeer waarin top presteerders kunnen uitblinken, maar vergeet ook de individuele behoeften niet.

Neem contact op met uw lokale kantoor van Michael Page om toptalent aan te trekken voor uw bedrijf.

Op zoek naar medewerkers?

Wilt u met ons praten over uw wervingsbehoeften?

Neem contact op

Populaire artikelen