In de cruciale eerste periode van zijn/haar baan krijgt uw nieuwe medewerker belangrijke eerste indrukken over zijn/haar functie, collega's en het bedrijf. Een effectief introductieprogramma voor nieuwe werknemers helpt een positieve toon te zetten en verkort de tijd die uw medewerker nodig heeft om zich aan te passen aan zijn nieuwe functie en team. Hierdoor wordt uw nieuwe medewerker sneller een productief onderdeel van uw organisatie.

Hier zijn een aantal tips om te zorgen dat uw nieuwe werknemer zich welkom, goed geïnformeerd en positief voelt over zijn besluit om bij uw bedrijf te komen werken:

Zorg voor een plan

Zorg dat u een gestructureerd plan heeft met deliverables voor de eerste paar weken. Dat kan een mogelijk stressvolle tijd makkelijker maken voor uw nieuwe starter. Beslis van tevoren wat hij/zij gaat doen en wie hij/zij zal ontmoeten, inclusief alle belangrijke vergaderingen, training en taken die de werknemer moet uitvoeren tijdens de introductieperiode. Dit zal uw nieuwe werknemer helpen om zijn rol en plaats in de organisatie te begrijpen.

Begin bij de basis

Door aandacht te besteden aan de basiseisen zal zijn eerste dag soepel verlopen en laat u zien dat u voorbereid bent op zijn/haar aankomst. Zorg dat de werkplek is ingericht en dat logingegevens, een emailadres en beveiligde toegang is geregeld. Geef hem/haar een rondleiding door het kantoor en vraag hem/haar al het benodigde papierwerk in te vullen. Bespreek daarna elementen als de bedrijfscultuur, werktijden, kledingvoorschriften en betaalperiodes.

Wees beschikbaar

Nieuwkomers starten vaak met een aantal vragen over hoe zij hun functie het beste kunnen vervullen en hoe zij goed in het team kunnen passen. Moedig vragen aan en plan regelmatig gesprekken in om uw interesse in zijn/haar vooruitgang te laten blijken. Blijf deze gelegenheid ook na de introductieperiode bieden.

Focus op relaties

De mate waarin een nieuwe werknemer zich aan het team aanpast en de organisatiecultuur begrijpt is essentieel voor het succes van uw inspanningen. Geef een overzicht van hoe het bedrijf werkt, inclusief de mentaliteit en waarden die typisch zijn voor de cultuur. Omschrijf de lokale en internationale rapportagelijnen zodat de nieuwe werknemer zijn/haar verhouding ten opzichte van superieuren begrijpt. Help hem/haar proactief relaties te ontwikkelen en contacten op te doen binnen de organisatie, zodat hij/zij zich sneller een geaccepteerd onderdeel van de organisatie voelt en mogelijk makkelijker dingen gedaan krijgt.

Geef context aan de functie

Om uw nieuwe werknemer te betrekken is het belangrijk dat hij/zij begrijpt hoe zijn/haar werk in het grote plaatje past. Geef daarom naast informatie over de dagelijkse taken ook uitleg over de bijdrage van zijn/haar functie aan andere bedrijfsdoelen. Zet de bredere bedrijfsstructuur uiteen zodat hij/zij ziet waar zijn/haar functie thuishoort. Dit geeft de nieuwe werknemer tevens inzicht in de toekomstige carrièremogelijkheden.

Als u op zoek bent naar een baan, ga dan naar de kandidatensectie.

Bent u op zoek naar kandidaten? Neem dan hier contact op.

Populaire artikelen