De druk op interim managers groeit. Doordat er meer concurrentie is, verwachten bedrijven ook meer van de mensen die zij op tijdelijke basis inhuren. Volgens een internationaal onderzoek door Michael Page wordt van bijna 80 procent van alle interim-managers verwacht dat zij meer bereiken in minder tijd.

De resultaten hebben veel te maken met de aantrekkende economie, legt Elodie Picard, Manager van de interim-afdeling van Michael Page, uit. “Hoewel dit percentage gebaseerd is op een wereldwijd onderzoek, zien we dit ook in België gebeuren. Aan de ene kant neemt het aantal opdrachten voor interimprofessionals toe, omdat bedrijven op korte termijn behoefte hebben aan personeel nu zij uit de crisis komen. Maar tijdens de crisis zijn bedrijven zich ook bewuster geworden van de kosten. Dus willen zij zo efficiënt mogelijk werken. Dat betekent dat ze meer verwachten van de mensen die zij aannemen.”

Hooggekwalificeerd

Vooral in België bestaat er een structurele reden waarom interim-managers de druk voelen om goed te presteren, vertelt Elodie Picard: “De concurrentie neemt toe. Er kiezen nu meer mensen voor dit carrièrepad dan een paar jaar geleden. En de markt is niet zo groot als die in een land als het Verenigd Koninkrijk.  Een goede reputatie is dus belangrijk om de volgende opdracht in de wacht te slepen. Daarom zijn interim-managers zich zeer bewust van het feit dat zij de klant waar voor zijn geld moeten bieden.”

Positief over hun opdrachten

Ondanks de toenemende werkdruk en groeiende verwachtingen is de overgrote meerderheid van de interim-managers te spreken over hun functie. Dat is ook in België het geval, volgens Elodie Picard. “Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor zelfstandig ondernemerschap. Het is een lucratieve carrièrekeuze voor ervaren professionals.”

Er is vooral veel vraag naar specialisten. Bedrijven zijn op zoek naar iemand die weet wat hij of zij doet en de klus kan klaren. “Kandidaten met specifieke technische vaardigheden kunnen echt het verschil maken voor een bedrijf,” legt Elodie Picard uit. “Daarom worden onze kandidaten vaak op hoog niveau in operationele functies geplaatst, en minder vaak op bestuursniveau. Vooral in de financiële sector is er veel vraag naar dat soort interimprofessionals. Dit zijn vaak wat oudere kandidaten die het klappen van de zweep goed kennen. Zij zien interim-management als de volgende stap in hun carrière.”

Wilt u ook de volgende stap in uw carrière zetten en interim-manager worden? U vindt onze nieuwste vacatures hier
 

Ben je op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Salarisonderzoek

Belangrijke inzichten over salarissen per sector en markttrends.

Ontdek meer

Populaire artikelen