En waar zou je willen staan in deze fase van je loopbaan? Wanneer je denkt dat er ruimte is voor verbetering, dan is dit het juiste moment om de volgende stap te nemen.  Werkgevers vechten voor getalenteerde kandidaten als jij.

De werkloosheid onder kandidaten met een hogere professionele opleiding staat op een historisch dieptepunt. Zowel afgestudeerden als ervaren professionals kunnen hun jobs er gewoon uitpikken. Het gevolg hiervan is dat werkgevers veel grotere inspanningen zullen moeten doen om de beste mensen aan boord te krijgen.

Jobkandidaten zitten in de driving seat

Dit betekent dat de kandidaten in de driving seat zitten. Ze kunnen de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken en die onderneming kiezen die het best beantwoordt aan hun vereisten. Ben je op zoek naar meer flexibiliteit, naar een beter opleidingsprogramma of naar betere mogelijkheden om professioneel te groeien? Werkgevers zijn meer dan bereid om de juiste kandidaat alles te bieden wat hij of zij nodig heeft om zijn of haar carrière te doen groeien.

De tekenen van carrièrestagnatie uittesten

Tot dusver is het positief, maar alvorens je die ontslagbrief schrijft, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste manier weet om de volgende cyclus van de groei van je carrière te starten. Welke vragen moet je jezelf stellen om het onderscheid te maken tussen tijdelijke ontevredenheid op het werk of een groeipauze en een echte reden om verder te gaan?

Wanneer je jezelf onderstaande vragen stelt, ben je goed op weg:

  1. Wanneer was je laatste promotie?
  2. Wanneer is je volgende promotie voorzien?
  3. Heb je een duidelijk idee van je volgende functie?
  4. Krijgen de mensen rond en boven jou wel promotie?
  5. Beantwoord je volgens je prestatiebeoordelingen voortdurend aan de verwachtingen maar doe je nooit beter?
  6. Wanneer heb je je voor het laatst echt uitgedaagd gevoeld binnen je werk?
  7. Wanneer heb je voor het laatst een nieuwe vaardigheid aangeleerd?
  8. Naar wie op het werk moet je opkijken en van wie moet je iets leren?
  9. Is er iemand onder jou aan wie je je vaardigheden kunt doorgeven?
  10. Is je verantwoordelijkheidsniveau in de loop van het afgelopen jaar veranderd?

Om te weten of het moment aangebroken is om al dan niet van job te veranderen moet je een duidelijk idee hebben van waar je in je huidige loopbaan staat en welke richting je groei uitgaat. Wanneer je een van bovenstaande vragen ontkennend moet beantwoorden, dan is het moment daar om erover na te denken om van job te veranderen.

Ben je klaar voor je volgende stap in je loopbaan? Stuur ons hier je CV en we zullen je helpen om de juiste functie te vinden om je loopbaan te doen groeien.

Populaire artikelen