Seven easy ways to maximise your performance this year

Het is belangrijk het beste uit jezelf te halen. Maar hoe doe je dat? Hoe vergroot je de kans op succes op je werk en laat je jouw talent volledig tot zijn recht komen? Misschien ben je uit op promotie of een loonsverhoging, of wil je de kans om te bewijzen dat je meer verantwoordelijkheid aankunt: weet welke stap je wil nemen en maak een actieplan voor een zekere route naar succes.

Als je niet goed weet hoe je jouw talent optimaal kunt benutten op je werk, volg dan deze eenvoudige stappen.

Omring jezelf met hardwerkende mensen

Wij mensen passen ons van nature aan onze omgeving aan. Als je samenwerkt met luie collega's, is de kans groter dat je je werk gaat verwaarlozen, zelfs als dat voor jouw doen ongewoon is. Werk hard en je inzet zal beloond worden, want je laat zien dat je meer verantwoordelijkheid aankunt door taken goed en op tijd af te ronden.

Ken je sterke en zwakke punten

Het is belangrijk te weten op welk punt je jezelf kunt verbeteren. Wil je jezelf ontwikkelen en doorgroeien, dan is het cruciaal dat je kunt benoemen waar je goed in bent en voor welke dingen je meer tijd en begeleiding nodig hebt. Door je één voor één op je zwakke punten te concentreren, kun je jezelf verbeteren en van zwakke eigenschappen uiteindelijk sterke eigenschappen maken. Doe hetzelfde met je sterke punten om nog beter te worden, zodat je klaar bent voor topprestaties later in je carrière.

Werk georganiseerd

Georganiseerd werken is een eenvoudige manier om je talent tot zijn recht te laten komen. Door je werk goed te organiseren kun je makkelijker prioriteiten stellen en kun je meer werk aan door gaten in je planning te vullen. Je kunt ook meer tijd maken voor training en ontwikkeling op je werk, en je zult je meer ontspannen en gelukkiger voelen.

Stop nooit met leren

Continu blijven leren is erg belangrijk in ons dagelijks leven. Mensen die hun baan niet meer uitdagend vinden, gaan al gauw voor een ander bedrijf werken of wisselen van functie. Door je altijd leergierig op te stellen, zul je jezelf en je carrière voortdurend blijven ontwikkelen. Volg cursussen, woon evenementen bij en bouw contacten op met branchegenoten. Zo leer je jouw sector beter kennen en wordt je deskundiger in jouw vakgebied.

Ontwikkel jezelf actief door training

Voor jouw functie volg je normaliter cursussen die bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hoewel je werkgever training en ontwikkeling actief zou moeten bevorderen, kan het toch lastig zijn om regelmatig je kennis bij te spijkeren. Ga actief op zoek naar cursussen die nuttig kunnen zijn voor de ontwikkeling van jouw carrière. Vind je een cursus die bij jou past, stap dan naar je manager en vraag om goedkeuring.

Geloof in jezelf

Het allerbelangrijkste: blijf altijd in jezelf geloven. Kandidaten denken vaak dat ze een promotie niet verdienen of dat ze niet klaar zijn voor meer verantwoordelijkheid. Door vertrouwen te hebben in jezelf breng je succes binnen handbereik. Door jezelf ervan te overtuigen dat je in jouw functie meer kunt bereiken, geef je jezelf de motivatie om actief naar kansen uit te kijken. Blijf altijd zoeken naar manieren om jezelf te verbeteren.

Bekijk onze adviesblog voor meer ideeën

Ben je op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Salarisonderzoek

Belangrijke inzichten over salarissen per sector en markttrends.

Ontdek meer

Populaire artikelen