De wereld verandert in ongezien tempo, onder impuls van boeiende innovatie in talrijke domeinen. Toptechnologie zal echter steeds worden aangestuurd door mensen. De markt is bijzonder competitief op het vlak van het vinden van de juiste talenten die je nodig hebt om je concurrenten voor te blijven.

 Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een correcte verloningsstrategie te hebben wanneer je nieuwe IT-medewerkers aanneemt. Onze consultants kunnen je hierbij helpen. “Als bedrijf moet je een duidelijke loonschaal hebben voor IT-kandidaten, zodat je weet wat jouw bedrijf kan bieden in vergelijking met de brede markt,” zegt Elodie Picard, Executive Manager van Michael Page IT. “Nog niet alle bedrijven hebben een duidelijke loonschaal.”

Benchmarking biedt informatie over de lonen die vandaag worden betaald op de markt. Op die manier kan je je afstemmen op andere bedrijven en eerlijke lonen bieden aan de beste kandidaten die geïnteresseerd zijn in je bedrijf, en ook aan werknemers die je wil belonen met een bonus of loonsverhoging.

De huidige markt voor leidende IT-professionals is bijzonder competitief. Als gevolg van de toenemende groei van e-commerce en digitale transformatie bij bedrijven, en het aantal nieuwe functies dat wordt gecreëerd om de behoeften op dit vlak in te vullen, heeft de sector een gebrek aan topkandidaten voor IT-leiderschap.

Wat is de huidige loonvork?

Op de huidige markt mag je voor leidinggevende functies lonen verwachten die evolueren binnen een ruime vork. Managementfuncties betalen lonen vanaf 75K en de positie van CIO of CDO betaalt tot 250K.

De brede waaier functies met erg uiteenlopende loonpakketten toont aan dat er behoefte is aan professionals op alle hogere niveaus en benadrukt dat er binnen de IT-sector gekwalificeerde professionals nodig zijn. Wanneer je op seniorniveau iemand wil aannemen, is het belangrijk om te begrijpen door welke elementen kandidaten worden aangetrokken. We zien dat IT-professionals graag aan de slag willen bij bedrijven met een baanbrekende technologie en de kans willen krijgen om te werken op greenfieldsites. Het lijdt geen twijfel dat je de beste talenten van je concurrenten kan lokken wanneer je bedrijf kijkt naar de toekomst en innovatief is.

Het benchmarken van lonen in de IT: pak je het goed aan?

In competitief te blijven in de huidige markt, kunnen bedrijven niet langer gewoon lonen betalen in het hoogste kwartiel, en verwachten dat toptalenten zich zomaar komen aanbieden. Er moet ook rekening worden gehouden met transformatie en het gebruik van de meest recente technologieën. In de huidige markt, waarin kandidaten aan de touwtjes trekken, moeten mensen zich betrokken voelen met royale lonen, extralegale voordelen en langetermijnbonussen.

Dat komt door het tekort aan beschikbare talenten en de toename van het werk. De automatisering staat al een tijdje op de radar van de technologiesector, maar nu pas zien we de gevolgen voor de markt als geheel naarmate nieuwe functies worden gecreëerd om de verschuivingen in het werknemersbestand op te vangen.

Bent u op zoek naar IT professionals? Neem dan hier contact met ons op.

Als u op zoek bent naar een baan, ga dan naar de kandidatensectie.

Bent u op zoek naar kandidaten? Neem dan hier contact op.

Populaire artikelen