Stoom uw cv klaar

Uw cv af en toe eens een goede facelift geven is de makkelijkste manier om het steeds up-to-date te houden. Zorg ervoor dat het relevant is en maak het niet langer dan 2 pagina's. Haal er alle tikfouten uit, druk uw cv af en plaats uzelf in de schoenen van de lijnmanager met wie u mogelijk het gesprek zal voeren. Zorg ervoor dat wat in uw cv staat vandaag nog steeds van toepassing is en gooi eruit wat geen zin meer heeft. Bent u nog steeds een expert op het gebied van Navision? Spreekt u nog steeds vloeiend Duits? Som niet alleen taken op die u werden toevertrouwd maar geef ook verwezenlijkingen en indien mogelijk ook cijfers om bepaalde dingen te benadrukken: KPI's, omzet, het aantal mensen dat door uw werk werd beïnvloed, hoeveel mensen u heeft geleid en in hoeverre u deze doelstellingen heeft overtroffen.

Maak tijd vrij om de juiste baan te vinden

Dit is misschien de grootste uitdaging: maak tijd voor uw zoektocht naar werk, vooral als u al voltijds werkt. Uw eerste stap is tijd inplannen om te zoeken op vacaturesites, websites van wervingsbureaus of bedrijven en probeer u eraan te houden. Als u een interessante functie ziet, markeer ze dan maar solliciteer nog niet meteen. Wanneer u dan een goede steekproef heeft samengesteld, neem dan de tijd om de vacatures te kiezen waarin u echt geïnteresseerd bent en begin te solliciteren. Gebruik job search agents: Stepstone, Monster of eFinancialCareers bieden deze mogelijkheid. Telkens wanneer er een nieuwe vacature bijkomt die aan uw criteria voldoet, krijgt u dan een bericht per e-mail.

Kijk wat uw vaardigheden zijn

Voordat u solliciteert naar uw droomjob moet u zich afvragen of u wel over de vaardigheden beschikt die voor de functie nodig zijn. Laat u niet intimideren door het feit dat het misschien net iets te hoog gegrepen lijkt. Stel uzelf de volgende vragen: beheerst u alle aspecten die in de functiebeschrijving worden genoemd? Kan u de vaardigheden die u niet heeft alsnog leren door bijvoorbeeld een intensieve taalcursus te volgen? Denkt u dat uw eerdere ervaring de dingen die op uw cv ontbreken kan compenseren? En bent u echt gemotiveerd door het aanbod? Ga er niet van uit dat u voor 100% moet voldoen aan de vereisten die in de vacature worden genoemd, maar denk wel na welke andere kwaliteiten u kan bieden om in de running te blijven. Als u denkt dat u voor een functie in aanmerking komt, maak dan een lijst van alle criteria die u tekort komt en leg uit hoe u deze punten zou goedmaken.

Gebruik uw netwerk

Als u op deze pagina bent, dan betekent het dat u al een tijdje afgestudeerd bent en u waarschijnlijk weet dat uw persoonlijk en professioneel netwerk u kan helpen. Denk aan alle mogelijkheden: uw voormalige bazen of collega's, uw vrienden, headhunters of bedrijven die mensen zoeken. Maak gebruik van uw zogenaamde 'All Star'-profiel op LinkedIn en overloop al uw contactpersonen.

Blijf bezig en volg alles goed op

Soms moet u best veel tijd investeren, zeker wanneer u ook nog eens voltijds werkt. Neem het lijstje door dat u bij stap 1 heeft aangelegd, update het regelmatig wanneer u de vooruitgang van uw sollicitaties bijhoudt, en beschouw uw zoektocht naar werk van bij het begin als een langetermijnstrategie.

Ben je op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Salarisonderzoek

Belangrijke inzichten over salarissen per sector en markttrends.

Ontdek meer

Populaire artikelen