Stoom uw cv klaar

Uw cv af en toe eens een goede facelift geven is de makkelijkste manier om het steeds up-to-date te houden. Zorg ervoor dat het relevant is en maak het niet langer dan 2 pagina's. Haal er alle tikfouten uit, druk uw cv af en plaats uzelf in de schoenen van de lijnmanager met wie u mogelijk het gesprek zal voeren. Zorg ervoor dat wat in uw cv staat vandaag nog steeds van toepassing is en gooi eruit wat geen zin meer heeft. Bent u nog steeds een expert op het gebied van Navision? Spreekt u nog steeds vloeiend Duits? Som niet alleen taken op die u werden toevertrouwd maar geef ook verwezenlijkingen en indien mogelijk ook cijfers om bepaalde dingen te benadrukken: KPI's, omzet, het aantal mensen dat door uw werk werd beïnvloed, hoeveel mensen u heeft geleid en in hoeverre u deze doelstellingen heeft overtroffen.

Maak tijd vrij om de juiste baan te vinden

Dit is misschien de grootste uitdaging: maak tijd voor uw zoektocht naar werk, vooral als u al voltijds werkt. Uw eerste stap is tijd inplannen om te zoeken op vacaturesites, websites van wervingsbureaus of bedrijven en probeer u eraan te houden. Als u een interessante functie ziet, markeer ze dan maar solliciteer nog niet meteen. Wanneer u dan een goede steekproef heeft samengesteld, neem dan de tijd om de vacatures te kiezen waarin u echt geïnteresseerd bent en begin te solliciteren. Gebruik job search agents: Stepstone, Monster of eFinancialCareers bieden deze mogelijkheid. Telkens wanneer er een nieuwe vacature bijkomt die aan uw criteria voldoet, krijgt u dan een bericht per e-mail.

Kijk wat uw vaardigheden zijn

Voordat u solliciteert naar uw droomjob moet u zich afvragen of u wel over de vaardigheden beschikt die voor de functie nodig zijn. Laat u niet intimideren door het feit dat het misschien net iets te hoog gegrepen lijkt. Stel uzelf de volgende vragen: beheerst u alle aspecten die in de functiebeschrijving worden genoemd? Kan u de vaardigheden die u niet heeft alsnog leren door bijvoorbeeld een intensieve taalcursus te volgen? Denkt u dat uw eerdere ervaring de dingen die op uw cv ontbreken kan compenseren? En bent u echt gemotiveerd door het aanbod? Ga er niet van uit dat u voor 100% moet voldoen aan de vereisten die in de vacature worden genoemd, maar denk wel na welke andere kwaliteiten u kan bieden om in de running te blijven. Als u denkt dat u voor een functie in aanmerking komt, maak dan een lijst van alle criteria die u tekort komt en leg uit hoe u deze punten zou goedmaken.

Gebruik uw netwerk

Als u op deze pagina bent, dan betekent het dat u al een tijdje afgestudeerd bent en u waarschijnlijk weet dat uw persoonlijk en professioneel netwerk u kan helpen. Denk aan alle mogelijkheden: uw voormalige bazen of collega's, uw vrienden, headhunters of bedrijven die mensen zoeken. Maak gebruik van uw zogenaamde 'All Star'-profiel op LinkedIn en overloop al uw contactpersonen.

Blijf bezig en volg alles goed op

Soms moet u best veel tijd investeren, zeker wanneer u ook nog eens voltijds werkt. Neem het lijstje door dat u bij stap 1 heeft aangelegd, update het regelmatig wanneer u de vooruitgang van uw sollicitaties bijhoudt, en beschouw uw zoektocht naar werk van bij het begin als een langetermijnstrategie.

Populaire artikelen