Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven dat ze inzien hoe ze toptalent kunnen aanspreken en zichzelf kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Binnen verschillende sectoren is er op de arbeidsmarkt een tekort aan toptalent. De vraag van de consument verandert, de druk neemt toe en om te kunnen concurreren, investeren bedrijven steeds meer in technologie, herconfiguratie van hun netwerk en efficiëntie van hun sites.

Terwijl zowel een succesvolle projectoplevering als een minimale verstoring van de operationele werking cruciaal zijn, is de markt sterk afhankelijk van interimmanagementprofessionals.

Hier volgen enkele van de beste manieren om het summum van het interimmanagementtalent aan te trekken in de huidige markt.

1. Vermijd arbeidscontracten van bepaalde duur

Veel freelancers hebben jarenlang op zelfstandige basis gewerkt en overstappen op een arbeidsovereenkomst in loondienst is dan niet rendabel. Door je zoekopdracht op deze manier te beperken, zal meer dan de helft van de beschikbare kandidaten worden uitgesloten.

2. Zorg voor een goede reputatie

Reputatie is een belangrijke factor in het beslissingsproces van toptalenten. De beste kandidaten hebben vaak omvangrijk netwerk. Als je de reputatie krijgt dat je interim-professionals interviewt zonder de intentie om iemand aan te werven, dan kan dit leiden tot terughoudendheid bij andere kandidaten.

3. End-to-end-opdrachten

Het is volkomen begrijpelijk dat interim-professionals liever aan de volledige opdracht werken dan dat ze halverwege invallen. Beroepsinterims hebben vaak het gevoel dat ze meer waarde kunnen toevoegen aan een langetermijnopdracht dan aan een kortetermijnopdracht. Als je een overeenkomst hebt bereikt over een project, huur de interim dan zo snel mogelijk in. Op deze manier voelen ze zich van bij de start betrokken en komt het project ook beter van de grond.

4. Reageer zo snel mogelijk

Getalenteerde interim-professionals hebben vaak verschillende mogelijke opdrachten tegelijk. Als je er zeker van wil zijn dat zij voor jouw bedrijf kiezen voor hun volgende opdracht, dan moet je een vlot rekruteringsproces hanteren. Anders moeten kandidaten te lang op het antwoord wachten, en besluiten ze elders aan de slag te gaan.

Als je toptalenten wil aanwerven, neem dan vandaag nog contact op met een van onze gespecialiseerde recruitment consultants.

 

 

 

Op zoek naar medewerkers?

Wilt u met ons praten over uw wervingsbehoeften?

Neem contact op

Populaire artikelen